September 26, 2012

DIY- First Job

Hasil Tangan Yg Pertama

then yg kedua, ketiga, keempat... dan seterusnya akan menyusul..hehe

Bunga Tangan yg kecik molek..

harus la si bambam ini sebagai model cilik.. ^__^

hadiah sebab rajin nak belajar baca al-quran..
moga jadi solehah humaira :)

^__^

Zoommmm... Zaasss.. hehe

Hasil yg pertama dari kain felt :)

Bunga Tangan Menjadi Bunga Meja.

Like!

satu untuk mak, satu untuk puteri k.farah dan satu lagi utk humaira.hehe


Alhamdulillah, berjaya juga DIY sesuatu. sebelum ni suka tengok orang buat craft, siap nak order kat internet lagi. Tapi sekarang sudah boleh buat sendiri, walaupun tak mahir lagi. Just suka-suka.. tambah-tambah ada anak saudara perempuan, memang menjadi-jadi la.. :) Mana tahu, satu hari nanti boleh buat bisnes..(tinggi angan-angan makcik nie..hehuu) belajar dari sifu Mak Ngah.

Ada satu lagi, headband bernama, buat daripada kain felt. khas untuk anak sedara belah sana.. ;) tapi lupa nak snap2.. harap-harap paktehnya tangkap gmbar ye.. ^__^

Nota hati : Semakin menjadi-jadi mood ber DIY. lepas ni fokus bunga kertas tisu.. insyaAllah  ^__^

12 comments:

Salju Hatiku said...

Wahhhh....tomeyynya, ni leh wat niaga ni...wohaa

tamansyurga_87 said...

boleh.. apa2 tempahan boleh email ana k.. tamansyurga_87@yahoo.com.my hehehe

Anis Cahaya said...

wah...pandai la raudhah..nanti leh la mak long order untuk tihani jugak...hehehehe

tamansyurga_87 said...

insyaAllah.. boleh2.. xpe, acik adah hadiahkan ye.. nnt acik try buat comel2 utk baby tihani.. :))

PUAN SUE said...

boleh rujuk kat blog ni

http://fairyofmylove.blogspot.com/p/tutorial-by-cikbulat.html

pilih yang no.3,no.7, no.9

tenkiu..hehhe..salam berkenalan

PUAN SUE said...

boleh rujuk kat blog ni

http://fairyofmylove.blogspot.com/p/tutorial-by-cikbulat.html

pilih yang no.3,no.7, no.9

tenkiu..hehhe..salam berkenalan

PUAN SUE said...

cantiklah..baby saye mesti suke..hihi

Cikgu Ma said...

comel la...

tamansyurga_87 said...

terima kasih cikgu ma.. :)

lieyalatif said...

Wahhhhh shantek2....sgt kaler kaler pulllll.....mmg berbakat tgn awak..... Kalo lieya laa mmg fail hihihi

tamansyurga_87 said...

kak lieyalatif terima kasih.. try2 je tu..hehe lagi pun yg tu senang2 je..kalo akak try mesti jadik nyer.. ;)

Farasida Rahmad said...

tq aunty raudah bg headband kt qaireen:-) klu wat lg jgn lupe bg tawww. hahahaa