January 18, 2013

Ku Lihat Hijau

Assalamualaikum wbt.. ^__^

Balik dari taklimat PRU13 kelmarin, ternampak dua tiga papan iklan.. eh, iklan ke.. agak menarik perhatian sebab ada tulisan besar "Ipoh Bersih, HIJAU dan Membangun".. Eh.. Eh.. tiba-tiba nak caps lock ye.. hehe
Apakah tanda-tanda ku lihat Hijau akan berlaku di Perak? kalau  betul alhamdulillah... tapi kita kasi tukar sikit slogan itu.. "Ipoh Bersih, Hijau dan Membangun BERSAMA ISLAM".. see, berbezakan penghayatannya..hehe 

Faham ke apa yang nak disampaikan? kalau faham good.. jom kita doa sama-sama semoga Negara Malaysiaku yang tercinta, rakyatnya diberkati Allah swt dan aman sejahtera. *Nanti ada yang ugut nak report 'bos besar'. Tapi jangan lupa, bos kita yang sebenar adalah Allah Maha Besar lagi Maha Berkuasa*.

Nota Hati : Tulisan entry ni berwarna hijau.. Sudah namanya pun Ku Lihat Hijau.. hari ni jumaat, pakai baju hijau..ekekeke.. jangan marah........ ;)

Gambar ni kite pinjam dari google. Bukti nih..
sekarang ni kalau cakap  saja orang akan cakap
"dengar boleh, percaya jangan".. ishh3.. betullah tu..hehe


January 8, 2013

Pilihan Kita


"Susah Setelah Senang VS Senang Setelah Susah"

NotaHati : Insan yang memikirkan keredhaan Allah swt semata-mata akan dapat membuat keputusan terbaik untuk kehidupan dunia dan akhiratnya. Semoga Allah permudahkan jalan menuju redha Allah swt ini :)